Kue Lapis - spekkoek

toetje voor 4 personen

  • Splits de eieren in wit en dooier
  • Roer de eidooiers samen met de boter en suiker tot een gladde massa
  • Voeg al roerend de bloem erdoor
  • Klop de eiwitten tot schuim en voeg deze toe aan het beslag en deel het beslag in tweeën
  • Voeg aan één helft van het beslag de kruiden toe
  • Vet een vorm in en stop er een laagje beslag in
  • Laat de laag in de oven gaar worden
  • Voeg vervolgens de volgende laag toe van de andere helft en laat dit gaar worden
  • Herhaal deze stappen tot het deeg op is

  • 20 eieren
  • 300 gram bloem
  • 300 gram boter
  • 500 gram suiker
  • 1 theelepel pala (nootmuskaat)
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 eetlepel kaju manis(kaneel)
  • 1 eetlepel foelie