Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Pindasaus

Pindasaus

Ingrediƫnten

  • 1/2 pot (goedkope) pindakaas (de goedkopere zijn minder vet)
  • 3 dl melk
  • 5 el ketjap manis zoet
  • 1 el azijn
  • 1.5 el suiker
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl laos
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djintan
  • 1 tl sambal als je de saus was pittiger wil

Bereidingswijze

  • Fruit de uitjes tot deze een beetje glazig zijn.
  • Voeg de pindakaas aan de koude melk toe en breng dit al roerende aan de kook.
  • Voeg vervolgens de gefruitte ui en de overige ingredienten toe en laat het geheel nog even op een zacht vuur staan, zodat de smaken goed door kunnen trekken.
  • Blijven roeren en je hebt een verrukkelijke satesaus.
 
Loading ...