Gevulde flensjes als toetje
Ingredienten (voor 4 personen)
- 250 gram gehakt
- 1 eetlepel doperwten
- 1 eetlepel worteltjes
- 1 eetlepel selderij
- 1 eetlepel prei
- 1 ui
- nootmuskaat
- suiker
- bloem
- 1 losgeklopte eidooier
- paneermeel
- melk
- 1 deciliter olie
- peper
- zout
Beschrijving
- Bak of fruit de fijngesneden ui, gehakt, prei, selderie, worteltjes en doperwten tesamen.
- Zout en suiker naar smaak toevoegen.
- Van bloem, melk, peper, nootmuskaat en boter maakt u een sausje, waardoor u de groenten mengt, zodat er een ragout ontstaat.
- Hiermee vult u de flensjes: U vouwt ze dicht, en wentelt ze door de eidooier en daarna door de paneermeel.
- In de niet te hete olie bakt u ze goudbruin.