Sambal kokos

sambal

  • Meng de sambal terasi met de laos, ketoembar, kentjoer, de suiker en het zout goed door elkaar
  • Maak de olie heet in een koekepan of wadjan, beide met een dikke bodem
  • Neem de pan van het vuur en roer onder voortdurend omscheppen het kokosmeel doorheen
  • Zet de pan terug op het vuur, draai deze op z’n laagst
  • Bak de sambal onder voortdurend omscheppen nog enkele minuten door tot ze geelbruin ziet
  • De kleur mag vooral niet te donker worden
  • Laat de sambal niet in de pan staan
  • Doe ze op een bord en laat ze afkoelen
  • Doe ze daarna over in een goed afgesloten jampot
  • Voor het opdoen zichtbare djeroek poeroetblaadjes verwijderen

  • 100 gram geraspte klapper (kokosmeel)
  • 4 eetlepels sambal terasi
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepels ketoembar (koriander)
  • 0,5 theelepel kentjoer
  • 2 theelepels Javaanse suiker
  • 4 djeroek poeroet blaadjes
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels olie