Sambal kokos
sambal
Bereiding
- Meng de sambal terasi met de laos, ketoembar, kentjoer, de suiker en het zout goed door elkaar
- Maak de olie heet in een koekepan of wadjan, beide met een dikke bodem
- Neem de pan van het vuur en roer onder voortdurend omscheppen het kokosmeel doorheen
- Zet de pan terug op het vuur, draai deze op z’n laagst
- Bak de sambal onder voortdurend omscheppen nog enkele minuten door tot ze geelbruin ziet
- De kleur mag vooral niet te donker worden
- Laat de sambal niet in de pan staan
- Doe ze op een bord en laat ze afkoelen
- Doe ze daarna over in een goed afgesloten jampot
- Voor het opdoen zichtbare djeroek poeroetblaadjes verwijderen
Ingredienten
- 100 gram geraspte klapper (kokosmeel)
- 4 eetlepels sambal terasi
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels ketoembar (koriander)
- 0,5 theelepel kentjoer
- 2 theelepels Javaanse suiker
- 4 djeroek poeroet blaadjes
- 0,5 theelepel zout
- 2 eetlepels olie