Bamisoep - bami godok
hoofdgerecht voor 4 personen
- Kook de bami gaar en uit laten lekken
- Klaar houden voor gebruik
- Van de kip 1,5 liter bouillon trekken
- Is de kip gaar, haal deze eruit en in kleine stukjes plukken
- Laat de bouillon op een klein vuur sudderen
- Bamboespruiten in schijfjes snijden
- Voeg de kip en de rest van de ingrediënten toe
- Kruiden naar eigen smaak toevoegen
- Nu de bami erbij en alles goed doorroeren
- Maak een omelet en snij deze in kleine stukjes
- Garneer er de bami mee
- 250 gram dunne bami 5-6 champignons fijngesneden
- 12 peultjes in reepjes
- 150 gram kippenborst
- 1 flinke plak ham in reepjes
- 4 worteltjes in reepjes
- 0,5 blikje reboeng (bamboespruiten)
- 1 handje taugé schoongemaakt
- zout
- peper
- vetsin