Rode pepersoep - katjan idjo

soep voor 4 personen

  • Was de bonen
  • Snij de prij in stukjes
  • Snij de seldery in stukjes
  • Snipper en fruit de uien

  • Zet de kip met bonen op
  • Voeg direct een bouillonblokje, wat peper en nootmuskaat toe (en eventueel zout)
  • Laat het koken tot dat de soepkip van de botjes loslaat
  • Haal de soepkip uit de pan
  • Vervolgens doet u de groente bij de bouillon en laat dit koken
  • Als laatste haalt u de botjes van de soepkip en doet dit terug in de pan
  • Voeg direct het gefruiten ui toe. Vervolgens nog 10 minuten laten koken
  • Kip met boontjes opzetten.
  • Voeg meteen het bouillonblokje en wat peper en nootmuskaat toe (en desgewenst wat zout)
  • Dit alles koken totdat de kip van de botjes loslaat
  • Kip uit pan halen. De groente bij bouillon doen
  • Dit laten koken
  • Haal de kip van de botjes en doe het terug in de pan. Voeg meteen het gefruiten ui toe. Laat dit nog een minuut of 10 koken

  • 1 kg Kajang Idjo bonen (van de toko)
  • 250 gram prei
  • 250 gram selderij
  • 1 soepkip
  • 1 bouillonblokje
  • 2 grote uien
  • pala (nootmuskaat)
  • peper
  • zout