Rode pepersoep - katjan idjo
soep voor 4 personen
Voorbereiding
- Was de bonen
- Snij de prij in stukjes
- Snij de seldery in stukjes
- Snipper en fruit de uien
Bereiding
- Zet de kip met bonen op
- Voeg direct een bouillonblokje, wat peper en nootmuskaat toe (en eventueel zout)
- Laat het koken tot dat de soepkip van de botjes loslaat
- Haal de soepkip uit de pan
- Vervolgens doet u de groente bij de bouillon en laat dit koken
- Als laatste haalt u de botjes van de soepkip en doet dit terug in de pan
- Voeg direct het gefruiten ui toe. Vervolgens nog 10 minuten laten koken
- Kip met boontjes opzetten.
- Voeg meteen het bouillonblokje en wat peper en nootmuskaat toe (en desgewenst wat zout)
- Dit alles koken totdat de kip van de botjes loslaat
- Kip uit pan halen. De groente bij bouillon doen
- Dit laten koken
- Haal de kip van de botjes en doe het terug in de pan. Voeg meteen het gefruiten ui toe. Laat dit nog een minuut of 10 koken
Ingredienten voor 4 personen
- 1 kg Kajang Idjo bonen (van de toko)
- 250 gram prei
- 250 gram selderij
- 1 soepkip
- 1 bouillonblokje
- 2 grote uien
- pala (nootmuskaat)
- peper
- zout