Agar agar dengan - pudding met mango
toetje voor 4 personen
Bereiding
- Laat de agar agar één nacht in voldoende water weken
- Pureer de mango in een keukenmachine en voeg het citroensap toe
- Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 1,5 liter bedraagt
- Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost
- Roer regelmatig
- Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen
- Doe de eieren en suiker in een kom
- Roer ze au-bain-Marie luchtig
- Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed
- Laat de saus au-bain-Marie dik worden
- Doe de kokos erbij
- Stort de pudding op een bord of schaal en serveer de warme of koude saus erbij
Ingredienten voor 4 personen
- 5 eetlepels agar-agar poeder
- 2 rijpe, fijngehakte mango's
- sap van 1 citroen
- 90 gram suiker
- water
- 3 eieren
- 60 gram bruine suiker
- mespuntje zout
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 7 deciliter melk