Agar agar dengan - pudding met mango

toetje voor 4 personen

  • Laat de agar agar één nacht in voldoende water weken
  • Pureer de mango in een keukenmachine en voeg het citroensap toe
  • Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 1,5 liter bedraagt
  • Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost
  • Roer regelmatig
  • Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen
  • Doe de eieren en suiker in een kom
  • Roer ze au-bain-Marie luchtig
  • Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed
  • Laat de saus au-bain-Marie dik worden
  • Doe de kokos erbij
  • Stort de pudding op een bord of schaal en serveer de warme of koude saus erbij

  • 5 eetlepels agar-agar poeder
  • 2 rijpe, fijngehakte mango's
  • sap van 1 citroen
  • 90 gram suiker
  • water
Voor de kokossaus:
  • 3 eieren
  • 60 gram bruine suiker
  • mespuntje zout
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 7 deciliter melk