Snijd een verse ananas in plakken, halveer ze, verwijder het hart en bestrooi ze met 2 à 3 eetlepels suiker en een beetje kaneel. Laat ze uitlekken (halveer als ananas uit blik wordt gebruikt de schijven)
Bestrooi de ananas schijven met kaneel en laat ze uitlekken
Klop 1 ei met 50 gram suiker, kaneel en melk
Week het brood hierin
Beboter een vuurvaste schaal in
Leg er een laag geweekt brood in en daar bovenop de gehalveerde schijven ananas
Vervolgens weer een laag geweekt brood
Scheid 2 eieren in dooiers en eiwit
Klop het restant van de suiker schuimig met de eierdooiers en sla het eiwit stijf
Meng de geklopte dooiers en het geslagen eiwit goed door elkaar, zodat een egale witte massa ontstaat
Spreid het uit over de bovenste broodlaag in de vuurvaste schotel en bak het in een oven van 190 graden C gaar en lichtbruin