Ananas prol

toetje voor 4 personen

  • Snijd een verse ananas in plakken, halveer ze, verwijder het hart en bestrooi ze met 2 à 3 eetlepels suiker en een beetje kaneel. Laat ze uitlekken (halveer als ananas uit blik wordt gebruikt de schijven)
  • Bestrooi de ananas schijven met kaneel en laat ze uitlekken
  • Klop 1 ei met 50 gram suiker, kaneel en melk
  • Week het brood hierin
  • Beboter een vuurvaste schaal in
  • Leg er een laag geweekt brood in en daar bovenop de gehalveerde schijven ananas
  • Vervolgens weer een laag geweekt brood
  • Scheid 2 eieren in dooiers en eiwit
  • Klop het restant van de suiker schuimig met de eierdooiers en sla het eiwit stijf
  • Meng de geklopte dooiers en het geslagen eiwit goed door elkaar, zodat een egale witte massa ontstaat
  • Spreid het uit over de bovenste broodlaag in de vuurvaste schotel en bak het in een oven van 190 graden C gaar en lichtbruin
  • Dit gerecht kan men warm of koud eten

  • 8 plakken ananas
  • 8 sneedjes oud bruin
  • 3 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • kaju manis(kaneel)
  • boter
  • 2 deciliter melk