Ananas prol
toetje voor 4 personen
Bereiding
- Snijd een verse ananas in plakken, halveer ze, verwijder het hart en bestrooi ze met 2 à 3 eetlepels suiker en een beetje kaneel. Laat ze uitlekken (halveer als ananas uit blik wordt gebruikt de schijven)
- Bestrooi de ananas schijven met kaneel en laat ze uitlekken
- Klop 1 ei met 50 gram suiker, kaneel en melk
- Week het brood hierin
- Beboter een vuurvaste schaal in
- Leg er een laag geweekt brood in en daar bovenop de gehalveerde schijven ananas
- Vervolgens weer een laag geweekt brood
- Scheid 2 eieren in dooiers en eiwit
- Klop het restant van de suiker schuimig met de eierdooiers en sla het eiwit stijf
- Meng de geklopte dooiers en het geslagen eiwit goed door elkaar, zodat een egale witte massa ontstaat
- Spreid het uit over de bovenste broodlaag in de vuurvaste schotel en bak het in een oven van 190 graden C gaar en lichtbruin
- Dit gerecht kan men warm of koud eten
Ingredienten voor 4 personen
- 8 plakken ananas
- 8 sneedjes oud bruin
- 3 eieren
- 100 gram basterdsuiker
- kaju manis(kaneel)
- boter
- 2 deciliter melk