Gefruite groenten met runderpoulet - sajur tumis
bijgerecht voor 4 personen
Bereiding
- Poulet in weinig water gaarkoken, daarna de poulet kleinsnijden en de bouillon inkoken tot 1,5 deciliter
- Tahoe in plakken van 1 centimeter dik snijden, frituren en laten uitlekken. Als de tahoe koud is, in blokjes snijden
- Wortels in schuine plakjes snijden
- Paprika’s ontdoen van pitten en zaadlijsten, en in schuine reepjes snijden
- Ui en knoflook fijnsnijden, en lichtbruin fruiten in 3 eetlepels olie
- Terasi, laos en daun salam toevoegen en laten meefruiten
- Poulet, groenten, ve-tsin, aromat, bouillontablet, asamwater en vleesbouillon toevoegen en halfgaar koken, daarna de blokjes tahoe erbij en verder gaar laten worden
Ingredienten voor 4 personen
- 50 gram runderpoulet
- ongeveer 8 wortels
- 250 gram sperciebonen
- 1 groene paprika
- 1/4 pak tahoe
- 1 ui
- 2 teentjes bawang putih (knoflook)
- 1 mespunt trassi
- 2 plakjes laos
- 2 daun salam
- 1 eetlepel asamwater
- 1 theelepel vetsin
- 1 theelepel aromat
- 1 bouillon tablet
- olie