Gefruite groenten met runderpoulet - sajur tumis

bijgerecht voor 4 personen

  • Poulet in weinig water gaarkoken, daarna de poulet kleinsnijden en de bouillon inkoken tot 1,5 deciliter
  • Tahoe in plakken van 1 centimeter dik snijden, frituren en laten uitlekken. Als de tahoe koud is, in blokjes snijden
  • Wortels in schuine plakjes snijden
  • Paprika’s ontdoen van pitten en zaadlijsten, en in schuine reepjes snijden
  • Ui en knoflook fijnsnijden, en lichtbruin fruiten in 3 eetlepels olie
  • Terasi, laos en daun salam toevoegen en laten meefruiten
  • Poulet, groenten, ve-tsin, aromat, bouillontablet, asamwater en vleesbouillon toevoegen en halfgaar koken, daarna de blokjes tahoe erbij en verder gaar laten worden

  • 50 gram runderpoulet
  • ongeveer 8 wortels
  • 250 gram sperciebonen
  • 1 groene paprika
  • 1/4 pak tahoe
  • 1 ui
  • 2 teentjes bawang putih (knoflook)
  • 1 mespunt trassi
  • 2 plakjes laos
  • 2 daun salam
  • 1 eetlepel asamwater
  • 1 theelepel vetsin
  • 1 theelepel aromat
  • 1 bouillon tablet
  • olie