Orak arik

hoofdgerecht voor 4 personen

Orak Arik is een lekker Indisch roerbakgerecht van groenten en eieren. Binnen 45 minuten heeft u dit gerecht klaar!

  • Spitskool fijnsnijden en wassen
  • Ui en knoflook fijnsnijden
  • Selderie fijnsnijden en wassen
  • Fruit de knoflook en de ui in de hete olie
  • Voeg de spitskool toe en fruit de groente mee totdat er vocht vrijkomt en de spitskool slap begint te worden
  • Wanneer het groentenat kookt, voegt men een ei toe
  • Laat het even stollen waarna men het ei voorzichtig door de groente schept
  • Voeg de selderie toe.
  • Voeg tot slot de resterende kruiden toe en maak op smaak af

  • 1,5 ons spitskool
  • 1 teen bawang putih (knoflook)
  • 1 ei
  • 1 ui
  • een kwart theelepel peper
  • 1 lepel aromat
  • 0,5 lepel vetsin
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout naar smaak