Sajur tjampur
hoofdgerecht voor 4 personen
Lekker Indisch gerecht met gemengde groenten en runderpoulet
Bereiding
- Runderpoulet gaar koken in 2,5 dl. water
- Poulet kleinsnijden en de vleesbouillon bewaren
- Wortels schoonmaken en in dunne schuine plakjes snijden
- Paprika’s wassen, pitten en zaadlijsten verwijderen, en daarna in lange reepjes snijden. Rebung in reepjes van 3 centimeter snijden
- Knoflook fijnsnijden en met de plakjes djahé in de tjobe fijnstampen
- Ui fijnsnijden en in 2 eetlepels olie fruiten; op het laatst djahé en knoflook erbij doen
- Het vlees aan de gefruite uien, en vervolgens de vetsin, aromat, bouillontablet en peper toevoegen
- Achtereenvolgens hieraan toevoegen de wortels en als deze gaar zijn, de boontjes en de rebung
- Paprika erbij doen, als de groenten bijna gaar zijn
- De groenten mogen niet te gaar worden: ze moeten knapperig blijven
- Op het laatst de vleesbouillon toevoegen, zodat er een sausje ontstaat
Ingredienten voor 4 personen
- 100 gram runderpoulet
- 2,5 dl. water
- 500 gram sperziebonen
- 250 gram wortels
- 125 gram rebong (strip)
- 2 groene paprika’s
- 1 of 2 uien
- 4 teentjes bawang putih (knoflook)
- 2 plakjes djahé
- 1 theelepel vetsin
- 1 theelepel aromat
- 1 bouillon tablet
- 1 mespunt peper
- olie
- zout