Sajur tjampur

hoofdgerecht voor 4 personen

Lekker Indisch gerecht met gemengde groenten en runderpoulet

  • Runderpoulet gaar koken in 2,5 dl. water
  • Poulet kleinsnijden en de vleesbouillon bewaren
  • Wortels schoonmaken en in dunne schuine plakjes snijden
  • Paprika’s wassen, pitten en zaadlijsten verwijderen, en daarna in lange reepjes snijden. Rebung in reepjes van 3 centimeter snijden
  • Knoflook fijnsnijden en met de plakjes djahé in de tjobe fijnstampen
  • Ui fijnsnijden en in 2 eetlepels olie fruiten; op het laatst djahé en knoflook erbij doen
  • Het vlees aan de gefruite uien, en vervolgens de vetsin, aromat, bouillontablet en peper toevoegen
  • Achtereenvolgens hieraan toevoegen de wortels en als deze gaar zijn, de boontjes en de rebung
  • Paprika erbij doen, als de groenten bijna gaar zijn
  • De groenten mogen niet te gaar worden: ze moeten knapperig blijven
  • Op het laatst de vleesbouillon toevoegen, zodat er een sausje ontstaat

  • 100 gram runderpoulet
  • 2,5 dl. water
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram wortels
  • 125 gram rebong (strip)
  • 2 groene paprika’s
  • 1 of 2 uien
  • 4 teentjes bawang putih (knoflook)
  • 2 plakjes djahé
  • 1 theelepel vetsin
  • 1 theelepel aromat
  • 1 bouillon tablet
  • 1 mespunt peper
  • olie
  • zout