Sambal belimbing

sambal

  • Wrijf in vijzel of maal in keukenmachine de chili pers, uien, knoflook, trassi, suiker en het zout
  • Bak in de ansjovis in de olie totdat ze heel zacht zijn
  • Doe daar nu de chili peper mix bij en bak zeker 10 minuten op gemiddeld vuur
  • Snij belimbing in 2 cm blokjes en roerbak mee totdat het fruit zacht is
  • Voeg een half kopje water toe als mix te droog dreigt te worden
  • Knijp een kwart citroen uit over het geheel

  • 5 rode chili pepers
  • 5 ansjovis, met 2 eetlepels olie uit het potje
  • 1 stervrucht
  • 2 eetlepels rode uien
  • 2 grote tenen bawang putih (knoflook)
  • 1 theelepel trassi
  • 3 theelepels of kwart schijf (Javaanse) suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • kwart limoen