Rawon
soep voor 4 personen
Bereiding
- Kook het rundvlees gaar in water met het zout.
- Kook ook de keloewekpitten mee.
- Haal vervolgens de keloewekpitten uit de pan en maak ze fijn.
- Doe dit samen met de trassi en santen.
- Snij de knoflook en ui fijn en fruit dit samen met de kruiden in wat olie.
- Haal de bouillon eruit zodat het vlees overblijft.
- Voeg vervolgens de kruiden en de fijngemaakte trassi, santen en keloewekpitten aan het vlees toe.
- Laat het een tijdje sudderen en voeg dan de bouillon weer toe.
- Laat het koken tot het vlees bijna droog is.
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gram runderschenkel
- 1 ui
- 4 teentjes bawang putih (knoflook)
- 4 pitten keloewek
- 1 theelepel trassi
- 1 schijfje laos
- 2 theelepels zout
- santen