Rawon

soep voor 4 personen

  • Kook het rundvlees gaar in water met het zout.
  • Kook ook de keloewekpitten mee.
  • Haal vervolgens de keloewekpitten uit de pan en maak ze fijn.
  • Doe dit samen met de trassi en santen.
  • Snij de knoflook en ui fijn en fruit dit samen met de kruiden in wat olie.
  • Haal de bouillon eruit zodat het vlees overblijft.
  • Voeg vervolgens de kruiden en de fijngemaakte trassi, santen en keloewekpitten aan het vlees toe.
  • Laat het een tijdje sudderen en voeg dan de bouillon weer toe.
  • Laat het koken tot het vlees bijna droog is.

  • 500 gram runderschenkel
  • 1 ui
  • 4 teentjes bawang putih (knoflook)
  • 4 pitten keloewek
  • 1 theelepel trassi
  • 1 schijfje laos
  • 2 theelepels zout
  • santen