Sambal badjak

sambal

  • Wrijf de gepofte kemirie met de uien en knoflook, suiker, laos, zout en terasi fijn
  • Fruit dit alles met elkaar tot de uien geel zijn
  • Maak asemwater en gebruik daarvoor 4 eetlepels warm water
  • Voeg dit aan de gefruite kruiden toe gelijk met de sereh en het blokje santen
  • Zachtjes doorkoken tot de massa dik begint te worden en de olie uit de santen boven komt drijven
  • Verwijder de sereh

  • 10 gesnipperde lomboks
  • 200 gram gesnipperde uien
  • 3 teentjes gesnipperde bawang putih (knoflook)
  • 12 stuks kemirie
  • 1 theelepel laos
  • asem ter grootte van een walnoot
  • 1 theelepel trassi
  • 3 theelepels Javaanse suiker
  • 2 sprieten sereh in vieren geknipt
  • 1/8 blok santen
  • 2 eetlepels olie
  • zout